fbpx

Colectarea uleiului

Uleiul uzat care nu este colectat corespunzător unde ajunge? În chiuvetă sau în vasul de toaletă – adică în sistemul de canalizare căruia, în timp, îi va provoca probleme de întreținere. Însă, mult mai important decât atât este impactul global pe care dispersarea uleiului uzat îl are asupra calității apelor planetei. Stațiile de epurare nu reușesc să elimine nici măcar jumătate dintre produșii conținuți de uleiurile uzate care ajung în ape. Așadar, avem de-a face cu o problemă de mediu.

Însă „o problemă de mediu” nu este un concept sec și distant pe care trebuie să-l avem în vedere pentru că așa este „politically correct” în această epocă. Nu, o problemă de mediu se traduce într-o problemă de conștiință pentru că poluarea apelor are ca efect, printre altele, moartea viețuitoarelor acvatice și dezechilibrarea ecosistemelor din jurul râurilor, mărilor și oceanelor.

Și, nu în ultimul rând, legislația interzice poluarea solului, subsolului, apelor de suprafață și subterane și atmosfera – așadar, avem de-a face și cu o problemă de legalitate. Din păcate, punerea în aplicare a legislației și verificarea acestui aspect de către autorități în rândurile persoanelor fizice nu se face în mod riguros în România. Deci trebuie să ne bazăm pe conștiința și responsabilitatea fiecărui membru al acestei societăți în parte pentru a lua deciziile favorabile protejării mediului.

Ce avantaje am în sistemul de colectare?

Dacă ai o familie mare și gătești mult și des folosind ulei vegetal – în special, dacă prăjești în ulei – ai nevoie să intri într-un sistem de colectare a uleiurilor uzate.

Green Environment îți oferă următoarele avantaje ca partener în acest sistem:

Vei primi o recompensă pentru uleiul colectat: 1 litru de ulei de floarea-soarelui la fiecare 5 litri de ulei uzat colectați, pe care îi poți dona Asociaței Conil
Vei primi la tine acasă GRATUIT, în folosință, recipientele necesare stocării.
Colectarea se va face de la domiciliu, în mod GRATUIT, după un program prestabilit, în funcție de consumul familiei tale.
Îți vom elibera o dovadă că familia ta respectă legislația de mediu în vigoare în ce privește colectarea uleiului uzat.

Cum se procedeaza?

1. Ia legătura cu noi pentru a începe această colaborare.
2. Stabilim o întâlnire pentru a încheia un contract de prestări servicii în care vom agrea ritmul de colectare potrivit familiei tale.
3. Încheiem un proces verbal de predare-primire pentru recipientele pe care familia ta le va primi în folosință.

În recipiente se pot stoca:

ulei de floarea-soarelui uzat, expirat sau rânced
ulei de măsline uzat, expirat sau rânced
ulei de soia uzat, expirat sau rânced
ulei de rapiță uzat, expirat sau rânced
ulei de palmier uzat, expirat sau rânced
grăsimi vegetale (de tipul margarinelor) uzate, expirate sau râncede

Dacă recipientele familiei tale se vor umple mai repede decât graficul stabilit la semnarea contractului, este suficient să ne dai un semn, iar noi vom efectua colectarea cât de rapid posibil.

Fii parte din schimbarea care face diferența în bine! Colectează uleiul alimentar uzat la tine în familie!

Contact

Punct de lucru: Str. Pogoanele nr. 1, sector 4, București
Sediu social: Str. Hristo Botev nr. 1, sector 3, București
(+4) 0785 202 566(+4) 0747 020 020office@uleivegetal.ro
Copyright © 2023 Uleivegetal.ro
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram